Kadayıf Pare
Kadayıf Pare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- 3 su bardağına yakın un
Üzeri için:
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 yumurta akı
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Piştikten sonra;
- Yarım su bardağı pekmez
Kadayıf Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayıp soğutuyoruz.
- Limon dilimi,şeker ve suyu karıştırıp kaynamaya başlayınca altını kısıp 10dkka daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Limon dilimini alıp pekmezi ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için; Tereyağ, sıvı yağ,irmik,yoğurt,yumurta ve pudra şekerini spatula ile karıştırıyoruz.
- Daha sonra kavrulmuş kadayıf ve cevizi ekleyip bir çeşit daha karıştırıyoruz.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp evvel yumurta akına daha sonra kadayıfa bulayıp hafif yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda yaklaşık 30dkka üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp üzerine soğumuş şerbeti döküp 2 saat dinlendirip servis ediyoruz.
Kadayıf Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













