Kadayıf Pare

Kadayıf Pare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yada margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 3 su bardağına yakın un

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 yumurta akı

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Piştikten sonra;

  • Yarım su bardağı pekmez

Kadayıf Pare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlayıp soğutuyoruz.
  2. Limon dilimi,şeker ve suyu karıştırıp kaynamaya başlayınca altını kısıp 10dkka daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  3. Limon dilimini alıp pekmezi ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.
  4. Hamuru için; Tereyağ, sıvı yağ,irmik,yoğurt,yumurta ve pudra şekerini spatula ile karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra kavrulmuş kadayıf ve cevizi ekleyip bir çeşit daha karıştırıyoruz.
  6. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuruyoruz.
  7. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp evvel yumurta akına daha sonra kadayıfa bulayıp hafif yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda yaklaşık 30dkka üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  9. Fırından çıkarıp üzerine soğumuş şerbeti döküp 2 saat dinlendirip servis ediyoruz.

Kadayıf Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Gelin Pastası
Kade (Kete) Tarifi (Ramazanın , Sahurların, Bayramın Vazgeçilmezi Olan O Tarif)
Bayat Simitle Kahvaltılık
Etli Keşkek
Portakallı Fındıklı Kek
Muzlu Karamelli Cupcake
Hdabla | © 2025 |