Kadayıf Mantolu Tatlı Lezzeti

Kadayıf Mantolu Tatlı Lezzeti Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta ( bir adedinin beyazı üstüne)
  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağına yakın un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • Yumurta akı

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Limon damlası

Kadayıf Mantolu Tatlı Lezzeti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım şeker ve suyu tencereye alalım karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  2. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatalım .
  3. İçerisinde limon damlası sıkalım birkaç damla kafidir ve ılınmaya bırakalım.
  4. Un hariç başka materyalleri karıştıralım sonrasında denetimli formda yavaş yavaş unu ek edelim.
  5. Yumuşak bir hamur yapalım hamurdan küçük modüller kopartıp yuvarlayalım.
  6. Önce yumurta akına sonra kadayıfa batırıp tepsiye yerleştirelim .
  7. Hamur bitene kadar bu süreci tekrarlayalım .
  8. 200 dereceli evvel ısınmış fırında tatlarımızı pişirelim.
  9. Tatlar kızarınca fırından alabilirsiniz.
  10. İlk sıcak sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti tatlımmızın üzerine dökelim bir kaç saat dinlendikten sonra servis edelim.

Çok hafif ve çok lezzetli oluyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun❤️.

Kadayıf Mantolu Tatlı Lezzeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ganajlı Magnolia Tarifi (Yumurtasız)
Ispanaklı Kek
Havuçlu Şehriye Çorbası
Porsiyonluk Pamuk Rulo Muzlu Pasta
Huge Cookie (Büyük Kurabiye)
Üzümlü Fıstıklı Pilav
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet