Kadayıf Mantolu Tatlı Lezzeti

Kadayıf Mantolu Tatlı Lezzeti Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta ( bir adedinin beyazı üstüne)
- 125 gram tereyağ yada margarin
- 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağına yakın un
Üzeri için;
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- Yumurta akı
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- Limon damlası
Kadayıf Mantolu Tatlı Lezzeti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım şeker ve suyu tencereye alalım karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
- Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatalım .
- İçerisinde limon damlası sıkalım birkaç damla kafidir ve ılınmaya bırakalım.
- Un hariç başka materyalleri karıştıralım sonrasında denetimli formda yavaş yavaş unu ek edelim.
- Yumuşak bir hamur yapalım hamurdan küçük modüller kopartıp yuvarlayalım.
- Önce yumurta akına sonra kadayıfa batırıp tepsiye yerleştirelim .
- Hamur bitene kadar bu süreci tekrarlayalım .
- 200 dereceli evvel ısınmış fırında tatlarımızı pişirelim.
- Tatlar kızarınca fırından alabilirsiniz.
- İlk sıcak sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti tatlımmızın üzerine dökelim bir kaç saat dinlendikten sonra servis edelim.
Çok hafif ve çok lezzetli oluyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun❤️.
Kadayıf Mantolu Tatlı Lezzeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




