Kadayıf Dolması

Kadayıf Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık kadayıf
  • 300 gram iri çekilmiş ceviz

Bulamak için;

  • 4 adet yumurta

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Kadayıflarımızı elimizle yavaşça açarak içine cevizimizi koyup dolma üzere saralım.
  3. Sardığımız kadayıf dolmamızı çırpılmış yumurtaya bulayıp sıkalım ve fazla yumurtasından arındırılmış olarak kızgın yağa atalım.
  4. Nar üzere kızarmış olan dolmalarımızı buz üzere şerbetin içine hiç bekletmeden atalım.
  5. 2 dakika beklettikten sonra servis tabağına alalım.
  6. İşte bu kadar kolay demiştim o halde şimdiden afiyet olsun canlarım.

Kadayıf Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Kurabiye
Tahinli Susamlı Muhallebi
Zeytinli Kurabiye
1. Gün İftar Menüm
Dereotlu Yumuşacık Poğaça
Semizotu Cacığı/Salatası (Soğukluk)
Hdabla | © 2025 |