Kaburgalı Kuru Dolma

Kaburgalı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 modül kuzu kaburga
  • 40 adet karışık patlıcan acur ve dolma biber kurusu
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı domates sos
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Sosu için:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 su bardağı kaynar su

Kaburgalı Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuruları yıkayıp yumuşayana kadar hafif haşlayın.
  2. Soğuk sudan geçirip süzgece alın.
  3. Tavaya zeytinyağını koyun ince doğranmış sarımsak ve soğanları ekleyip kavurun.
  4. Yıkanmış süzülmüş pirinçi ek edin.
  5. Salçayı bahratları koyup bir iki dakika daha kavurun.
  6. Yarım su bardağı sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.
  7. Pirinçler suyunu çekince ocağı kapatın.
  8. İnce ince doğranmış maydanozu ek edip karıştırın.
  9. İç harcımızdan 1 tatlı kaşığı dolusu dolmaların içine doldurup ağız kısımlarını elinizle hafif bastırın.
  10. Bu halde tüm kuruları doldurun.
  11. Benim kurularım çok büyük değildi tepeleme 1 tatlı kaşığı iç materyal kâfi geldi.
  12. İç materyal artarsa soğan haşlayıp doldurabilirsiniz çok yakışıyor.
  13. Kaburgaları tencereye dizin.
  14. Ocağı açıp kaburgaları alt üst edip hafif mühürleyin.
  15. Bu süreç dolmalara ekstra bir lezzet katıyor.
  16. Dilerseniz kemikleri mühürlemeden de yapabilirsiniz.
  17. Üzerine pişme etabına nazaran.
  18. Önce acurları sonra biberleri ve patlıcanları dizin.
  19. Sos gereçlerini 1 su bardağı kaynar suda karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin.
  20. 2 su bardağı daha kaynar su ek ederek evvel yüksek ateşte sonra kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın.
  21. İhtiyaç halinde kaynar su eği yapabilirsiniz.
  22. Dolmalar piştikten sonra kapagı kapalı 10 dakika dinlendirin.
  23. Sonra tencereyi geniş bir servis tabağına aykırı çevirin.Kaburga dolmamız hazır.

Afiyet olsun.

Not;

Lahana sarmalarını dondurucudan üzerine koydum.

Dilerseniz yaprak sarmasıylada karışık kuru dolma yapabilirsiniz çok lezzetli oluyor.

Benim kuru biberlerim çok acıydı baharatları yüzden kendimize nazaran ayarladım.

Siz damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.

Kaburgalı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fellah Köftesi
Mezgit Tava
Çikolatalı Pasta
Fırında Milföylü Mor Soğan
Çay Saati Menüsü
Kıbrıs Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet