Kabartma Tozsuz Ve Mayasız Yağ Çekmeyen Patatesli Pişi Tarifi

Kabartma Tozsuz Ve Mayasız Yağ Çekmeyen Patatesli Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane büyük uzunluk patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası yahut domates (isteğe bağlı)
Hamurumuz için;
- 4 su bardağı un (ölçü 200 ml)
- 1 çay bardağı ılık su
- 4 .5 damla limon suyu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 su bardağı tatlı yoğurt ölçü (200ml)
- 1 tane yumurta (oda sıcaklığında)
Kabartma Tozsuz Ve Mayasız Yağ Çekmeyen Patatesli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce patateslerimizi güzelce yıkıyoruz ve tenceremize alıyoruz ,yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra kabuklarını soyuyoruz ve bir çatal yardımıyla püre haline gelinceye kadar eziyoruz.
- Sonra tavamızın içine yağımızı alıyoruz ,yağımız biraz ısındıktan sonra salçamızı ek ediyoruz ve salçamızın da kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve patatesimizi ve baharatlarımızı üzerine ek ediyoruz 5 dakikada patatesimizle kavuruyoruz .
- Ocağımızın üzerinden alıyoruz ve büsbütün soğumaya bırakıyoruz .
- Patatesimizin içinde soğan kullanmıyoruz.
- İç harcımız soğudukdan sonra hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz un ve su hariç bütün materyallerimizi kabımızın içine alıyoruz ve karıştırıyoruz .
- Bir dakika sonra suyumuzu ek ediyoruz ve tekrardan karıştırıyoruz ve unumuzu denetimli bir biçimde ek edip yoğurmaya başlıyoruz ,ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu tek kesim beze haline getiriyoruz ,elimizden geldiği kadar her tarafı birebir incelikte olacak biçimde açıyoruz ve bir bardak yardımıyla hamurumuzun formunu veriyoruz.
- 1 tatlı kaşığı iç harcımızdan ek ediyoruz ve de börek biçimi verip ağzını parmak uçlarımızla bastırarak açılmayacak biçimde kapatıyoruz.
- Hepsini yapıp bitiriyoruz ve tavamızın içine 3 bardak kadar yağ ek ediyoruz, biraz ısındıktan sonra pişilerimizi katıp pişiriyoruz .
- Orta ateşte altı üstü altın sarısı rengini alana kadar bütün pişilerimizi kızartıp bitirdikten sonra servis yapıp tüketebilirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun 😊.
Kabartma Tozsuz Ve Mayasız Yağ Çekmeyen Patatesli Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
