Kabartma Tozsuz Ve Mayasız Yağ Çekmeyen Patatesli Pişi Tarifi

Kabartma Tozsuz Ve Mayasız Yağ Çekmeyen Patatesli Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane büyük uzunluk patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası yahut domates (isteğe bağlı)

Hamurumuz için;

  • 4 su bardağı un (ölçü 200 ml)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 4 .5 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı tatlı yoğurt ölçü (200ml)
  • 1 tane yumurta (oda sıcaklığında)

Kabartma Tozsuz Ve Mayasız Yağ Çekmeyen Patatesli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce patateslerimizi güzelce yıkıyoruz ve tenceremize alıyoruz ,yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Soğuduktan sonra kabuklarını soyuyoruz ve bir çatal yardımıyla püre haline gelinceye kadar eziyoruz.
  3. Sonra tavamızın içine yağımızı alıyoruz ,yağımız biraz ısındıktan sonra salçamızı ek ediyoruz ve salçamızın da kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve patatesimizi ve baharatlarımızı üzerine ek ediyoruz 5 dakikada patatesimizle kavuruyoruz .
  4. Ocağımızın üzerinden alıyoruz ve büsbütün soğumaya bırakıyoruz .
  5. Patatesimizin içinde soğan kullanmıyoruz.
  6. İç harcımız soğudukdan sonra hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz un ve su hariç bütün materyallerimizi kabımızın içine alıyoruz ve karıştırıyoruz .
  7. Bir dakika sonra suyumuzu ek ediyoruz ve tekrardan karıştırıyoruz ve unumuzu denetimli bir biçimde ek edip yoğurmaya başlıyoruz ,ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  8. Hamurumuzu tek kesim beze haline getiriyoruz ,elimizden geldiği kadar her tarafı birebir incelikte olacak biçimde açıyoruz ve bir bardak yardımıyla hamurumuzun formunu veriyoruz.
  9. 1 tatlı kaşığı iç harcımızdan ek ediyoruz ve de börek biçimi verip ağzını parmak uçlarımızla bastırarak açılmayacak biçimde kapatıyoruz.
  10. Hepsini yapıp bitiriyoruz ve tavamızın içine 3 bardak kadar yağ ek ediyoruz, biraz ısındıktan sonra pişilerimizi katıp pişiriyoruz .
  11. Orta ateşte altı üstü altın sarısı rengini alana kadar bütün pişilerimizi kızartıp bitirdikten sonra servis yapıp tüketebilirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun 😊.

Kabartma Tozsuz Ve Mayasız Yağ Çekmeyen Patatesli Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Kuru Börülce Yemeği ( 100 Gr Etle Çok Lezzetli Ana Yemek )
Bayat Ekmekten Pratik Börek (Videolu)
Nişastalı Poğaça
Izgara Tadında Tavuk Yanında Kremalı Makarna
Aşırı Lezzetli Yumurtalı Ekmek Üstü Kahvaltı
Kıyır Kurabiye Tatlısı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet