Kabaklı Tarçınlı Çörek

Kabaklı Tarçınlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 150 g balkabağı püresi (2-3 dolu yemek kaşığı)
- 325 g un (3-3,5 su bardağı)
- 125 ml süt (1,5 çay bardağı)
- 12 g yaş maya
- 100 g şeker (1 su bardağından biraz az)
- 110 g tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Sos için:
- 50 g pudra şekeri (1 çay bardağı)
- 2-3 yemek kaşığı süt
Kabaklı Tarçınlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı çıkacak kadar balkabağı suda haşlayıp ezin ve soğumaya bırakın.
- Daha sonra mayayı ılık sütte eritin.
- Mayalı sütü un, 50 gram şeker, 30 gram yumuşak tereyağı ve kabak püresi ile birlikte pürüzsüz ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
- Üzerini kapatıp oda sıcaklığında en az 30-40 dakika iki katına çıkana kadar bekletin.
- Dolgu için 80 gram çok yumuşak tereyağını, 50 gram şekeri ve tarçını pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
- Hamur kabardığında fırını 160°c fanlı ayarda (180°c üst/alt ısıtma) ısıtın.
- Mayalı hamuru unlanmış bir çalışma yüzeyinde yaklaşık 30 x 40 cm boyutlarında bir dikdörtgen biçiminde açın.
- Tereyağ-şeker karışımını yayıp kısa kenarından yuvarlayın.
- Ruloyu 9-12 eşit modüle bölün.
- Bir fırın tepsisine yahut borcam kabına pişirme kağıdı serin ve tarçınlı ruloları içine yerleştirin.
- Balkabaklı tarçınlı ruloları 20 dakika bekletip dilerseniz üzerini sütle ıslatıp yaklaşık 25-30 dk çok kızarıp kurutmadan pişirin.
- Pudra şekerini 2-3 yemek kaşığı sütle pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın çok akışkan olmamalı ve çörekler şimdi sıcakken üzerine sürün.
- Ilıyınca servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Kabaklı Tarçınlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







