Kabaklı Semizotu Yemeği
Kabaklı Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet kabak
- 1 kilo semizotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük ilikli kemik suyu (tercihe bağlı)
- 1 küçük limon suyu
- Yarım fincan bulgur
- 1 fincan su
Kabaklı Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçlerimizi yıkıyoruz. Semizotunu süzülmesi için kenarı alıyoruz.
- Zeytinyağını tenceremizi alalım. Dörde böldüğümüz soğanlarımızı doğrayıp tenceremize alıp üzerine tuzumuzu ekleyip sararana kadar kavurma sürecine başlayalım.
- Bir adet domates kabuklarını sayıp küçük formda küp halinde doğrayalım.
- Sararan soğanlarımızın üzerine domateslerimizi koyup kavurma sürecine devam edelim.
- Kabaklarınızı dörde bölüp küp küp doğrayalım.
- Üzerine toz biberi limon ve bulgur ekleyip, 2 dakika kavuralım.
- Daha sonra bir fincan su ve kemik ilik suyumuzu ekleyip kaynamaya başlayasıya kadar bekleyelim.
- Süzülen semiz otlarımızı doğrayalım.
- Kaynayan yemeğimiz üzerine, semizotlarını ekleyelim ve kapağını kapatalım. Ispanak yemeği yapar üzere semizotuları küçültecek falan semizotularımızı ekleyelim.
- Semiz otları pişmeye başladıktan sonra bir defa karıştıralım. Altına güzelce kız alıp 15 20 dakika pişmesini bekleyelim.
- Pişen yemeğinizi ister sıcak ister soğuk servis yapabiliriz. Ben çoklukla soğuk ve üzerine yoğurt ekleyerek tüketmeyi çok seviyorum, sizlere de tavsiye ederim.
Kabaklı Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















