Kabaklı Pilav

Kabaklı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet küçük uzunluk kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 2.5 su bardağı basmati pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 limon suyu
  • 3.5 bardak sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Kabaklı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar julyen kesilip sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Üzerine doğranmış kabaklar eklenir ve kavrulur.
  3. Kavurmuş olduğumuz basmati pirinç ve sıcak su eklenir.
  4. Üzerine tuz, karabiber eklenir.
  5. Pilav pişince dereotu varsa taze soğan ve limon suyunu ekleyebilirsiniz.

Kabaklı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Yoğurtlu Salata Tarifi-Hafif, Pratik Ve Nefis Meze Tarifi! (Videolu)
Annemin Köftesi
Elmalı Kurabiye
Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Pizza Tarifi
İşgembeden Gözleme
Hdabla | © 2025 |