Kabaklı Havuç Tarator

Kabaklı Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • Yağ

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı mayonez
  • Zeytin yağı
  • Ceviz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kabaklı Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları ve havucu rendeliyoruz.
  2. Rendelenen kabakları ve havuçları sıvı yağda 10 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Üzeri için bir kaba yoğurt, mayonez, tuzu alıp düzgünce karıştırıyoruz.
  4. Başka bir tavada evvelden küçük modüller halinde kırdığımız cevizleri zeytin yağı ile uygunca kavuruyoruz ve içine1 çay kaşığı toz kırmızı biber atıyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
  5. Önceden hazırladığımız havuç ve kabakları bir tabağa alıyoruz üzerine yoğurtlu karışımı döküyoruz.
  6. Daha sonra bir tavada hazırladığımız cevizli sosu yoğurdun üstüne döküyoruz.Afiyet olsun.

Kabaklı Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Muhallebi Tarifi
Peynirli Cevizli Ispanak Salatası
Elmalı Kurabiye
Bebeklere Kabak Çorbası
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Brokoli Çorbası
Hdabla | © 2024 |