Kabaklı Börek (Baklavalık Yufkadan)

Kabaklı Börek (Baklavalık Yufkadan) Tanımı İçin Malzemeler

Sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Diğer gereçler;

  • 24 adet baklavalık yufka
  • 2 orta uzunluk kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 kase tulum peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kabaklı Börek (Baklavalık Yufkadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harç için 2 kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Havucu rendeleyip ekleyin.
  2. Peyniri ve en son baharatları ek edip karıştırın.
  3. Sos için 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt karıştırın.
  4. 4 adet baklavalık yufkayı her katı yağlayarak üst üste diziyoruz.
  5. Sonra uç kısmına iç harcımızı koyup rulo formunda sarıyoruz, olduğu formda tepsiye koyuyoruz.
  6. Bütün yufkalar bitene kadar 4 kat olacak formda soslayıp, rulo yapıp, diziyoruz.
  7. En son kalan sosumuzdan üstüne sürüp, evvelden ısıtılmış fırında 180 derece üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Kabaklı Börek (Baklavalık Yufkadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mütebbel Tarifi
Tavuk Suyuna Çorba (Senede Bir Çorbası)
Maş Fasulyesi Salatası
Patates Çorbası
Çikolatalı Kurabiye
Patates Püresi
Hdabla | © 2025 |