Kabak Ve Havuç Tarator

Kabak Ve Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 3 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt (süzme yada yoğurdun katı yerinden)
- 1 çay kaşığı tuz (arttırabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kabak Ve Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp,rendeleyin,suyunu yeterlice sıkın.
- Havuçları soyup rendeleyin.
- Tencereye kabakları,havuçları ekleyin.
- Beş dakika orta ateşte kabaklar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Sularını çekince sıvı yağ ekleyin.
- Üzerine sarımsak rendeleyin.
- Beş dakika kadar daha kavurun. Soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra katı yoğurt ek edip karıştırın ve servis tabağına alın.
- Üzeri için zeytinyağını toz biber ile kavurup soğutup üzerine dökebilir.
- Üzerini ceviz ile süsleyebılırsiniz. Ben şimdilik sade yaptım.
- Yoğurt sulanmasın diye sosuda soğuduktan sonra üzerinde gezdirirseniz düzgün olur. Afiyet olsun….
Kabak Ve Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





