Kabak Tatlısı (Tencerede)

Kabak Tatlısı (Tencerede) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg balkabağı ( soyulmamış, dilimlenmemiş haliyle )
  • 2.5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine nazaran değişir
  • Ceviz
  • Tahin

Kabak Tatlısı (Tencerede) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp suyunu süzün.
  2. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, ortalarına şeker serperek kat kat dizin.
  3. 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
  4. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıyeten su koymaya gerek yok.
  5. Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  6. Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin. Afiyet olsun 🌸.

Kabak Tatlısı (Tencerede) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

French Toast
Çikolata Soslu Kedi Dilli Pasta
Rokalı Patates Salatası
Saten Kurabiye
Çıtır El Açması Börek
Dereotlu Kıyır Poğaça
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet