Kabak Tatlısı (Tencerede)

Kabak Tatlısı (Tencerede) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg balkabağı ( soyulmamış, dilimlenmemiş haliyle )
  • 2.5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine nazaran değişir
  • Ceviz
  • Tahin

Kabak Tatlısı (Tencerede) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp suyunu süzün.
  2. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, ortalarına şeker serperek kat kat dizin.
  3. 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
  4. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıyeten su koymaya gerek yok.
  5. Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  6. Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin. Afiyet olsun 🌸.

Kabak Tatlısı (Tencerede) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Garnitür Mezesi
Kuşbaşı Etli Saray (Sultan) Kebabı
Karidesli Kremalı Spagetti
Viral Portakallı Kek ( Acımsı Tat Yok Çok Güzel Lezzet)
Çağla Aşı (Yoğurtu)
Kremalı Brüksel Lahanası
Hdabla | © 2024 |