Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg balkabağı
  • 3 şu bardağı toz şeker
  • 4 adet karanfil

Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çekirdeklerini temizleyip dilimlere ayırdığınız kabaklarınızın kabuklarını soyacak ile temizleyin.
  2. Eşit kesimler halinde kesin.
  3. Geniş bir tencereye üzerine şeker ve karanfil ekleyerek buzdolabında bir gece bekletin.
  4. Bir gece bekledikten sonra kabak sulanacağı için ekstra su koymanıza gerek yok.
  5. Kısık ateşte denetimli bir biçimde yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  6. Soğuduktan sonra dilerseniz üzerine tahin, fındık dökerek servis edin.

Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Şiş
Barbunya Pilaki
Nutellalı Turta
Mercimekli Börek
Enfes Tadıyla Tahinli Kurabiye
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte
Hdabla | © 2025 |