Kabak Tarator

Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • Sıvı yağ
  • Tereyağ
  • Kırmızı toz biber

Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların kabuklarını soyup, rendeleyelim.
  2. Rendelediğimiz kabakları suyunu salıp, çekene kadar kavuralım (daha fazla kavurmayın ezilir)
  3. Süzme yoğurdumuzun içinde sarımsak ve tuzu ekleyip, karıştıralım.
  4. Kavurduğumuz kabaklar soguyunca yoğurt ile karıştıralım.
  5. Üzerine yağda yaktığımız kırmızı toz biber sosunu dökelim.

Afiyet olsun 😋

Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gofret Kurabiye
Kış Kurabiyesi
Damla Sakızlı Muhallebili Çikolata Soslu Bisküvili Pasta
Havuç Topları
Yuvarlak Borcamda Pratik Baklava
Zeytinyağlı Enginar
Hdabla | © 2025 |