Kabak Tarator
Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için
- Sıvı yağ
- Tereyağ
- Kırmızı toz biber
Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakların kabuklarını soyup, rendeleyelim.
- Rendelediğimiz kabakları suyunu salıp, çekene kadar kavuralım (daha fazla kavurmayın ezilir)
- Süzme yoğurdumuzun içinde sarımsak ve tuzu ekleyip, karıştıralım.
- Kavurduğumuz kabaklar soguyunca yoğurt ile karıştıralım.
- Üzerine yağda yaktığımız kırmızı toz biber sosunu dökelim.
Afiyet olsun 😋
Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











