Kabak Sıyırma

Kabak Sıyırma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 6 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 avuç kavrulmuş iri doğranmış fındık

Yoğurtlu sarımsak sos için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı sarımsak
  • Tuz

Kabak Sıyırma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları ince doğrayın, zeytinyağı ve şekerle karamelize olana kadar kavurun.
  2. Kuş üzümlerini ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
  3. Havuç ve kabakları yıkayıp uzun şeritler hâlinde doğrayın (mandolin yahut aparat kullanabilirsiniz).
  4. Havuçları tavaya ekleyip yavaşça yumuşayıncaya kadar kavurun, akabinde kabakları ekleyin ve çok hafif yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
  5. Yoğurtlu sarımsak sosu hazırlayın: yoğurdu, sarımsak tozu ve tuzla karıştırın.
  6. Servis tabağına evvel yoğurtlu sosu yayın, ortasına kabak sıyırmayı yerleştirin, üzerine fındıkları serpin.

Kabak Sıyırma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanlı Börek (Baklava Yufkası Ve Milföy İle)
Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi
Fındık Kurabiye
Tiramisu Topları
Susamlı Kurabiye
Yorgan Kek
Hdabla | © 2025 |