Kabak Sarma
Kabak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük kabak
- 450 gram dana kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı köftelik bulgur
- 1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kabak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sarmanın iç harcını karıştıralım.
- Kabakları soyacak ile dilimleyelim. (soyacak ile olmazsa sarılmıyor).
- 1 tatlı kaşığı iç harcından alıp saralım ve fırın kabına alalım.
- Tüm kabakları sardıktan sonra 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı su ile açıp ( ben yalnızca domates sosu ve çok az zeytinyağı ve 2-3 diş ezilmiş sarımsak ile sos yaptım)
- Kabakların üzerini geçecek biçimde sosu dökelim.
- Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kabak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











