Kabak Sandal
Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk kabak
İçi için;
- 200 g kıyma
- 1 küçük uzunluk soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 domates rendesi
- 4-5 kol maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları uzunlamasına ikiye bölüp kaşık yardımıyla ortalarını oyuyoruz.
- Fırın tepsisine koyup üzerlerine yağ sürüyoruz. 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kabakları fırına atınca kıymayı tavaya alıp kavuruyoruz ince ince doğradığımız soğanları ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
- Bir kaç dakika sonra biberleri ekliyoruz tüm gereçler kavrulunca salça ve domatesi ekleyip karıştırıyoruz.
- İyice piştikten sonra baharatları ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- Maydanozları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kabaklarımız yumuşayınca iç harcını paylaştırıyoruz.
- Bir çay bardağı su koyup fırına veriyoruz.
- 15 dk piştikten sonra kaşar peynirlerini koyup 5 dk pişirdikten sonra fırını kapatıyoruz. Afiyet olsun 🌸.
Kabak Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















