Kabak Mezesi (Çiğden)

Kabak Mezesi (Çiğden) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 300 gram süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
Kabak Mezesi (Çiğden) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kabağımızın kabuklarını soyalım ve redeleyelim.
- Elimizle suyunu sıkalım, büyük bir kaseye kabağımızı koyalım.
- Üzerine yoğurt 1diş sarımsağı rendeleyelim, tuzunu da ek edelim karıştıralım.
- Üzeri için; Tavaya tereyağ, sıvıyağ ,kırmızı biberi koyalım ve hafif pişirelim.
- Kabak mezesinin üzerine gezdirelim.
Kabak Mezesi (Çiğden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


