Kabak Meze

Kabak Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak

Bulamak için;

  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı buğday unu

Kızartma için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 50 gram beyaz peynir
  • 1 avuç temizlenmiş yıkayıp ince doğranmış dereotu
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

Kabak Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların kabuğunu soyup yıkayıp bir parmak kalınlığında kesin.
  2. Bulamak için un ve mısır ununu karıştırın.
  3. Tavaya sıvı yağ koyun, yağ kızınca doğranmış kabakları una bulayın, tavaya atın kabakların iki tarafını da kızartın.
  4. İç harcı için haşladığınız yumurtayı rendeleyin ,ardından yumurta ve bütün gereçleri bir kapta karıştırın.
  5. Kızarttığınız kabaktan bir tane alın üzerine iç harcı sürün onun üzerine bir adet kabak koyup sandviç üzere yapın.
  6. Bütün kabaklara birebir süreçleri yapın akabinde buzdolabına koyun.Afiyet olsun.

Kabak Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Revani
Kuru Meyveli Dondurmalı İrmik Helvası (2 Kişilik)
Patates Püreli Mantar Sote
Tavuklu Patates Sarma
Enfes Yeşil İçecek
Hdabla | © 2025 |