Kabak Meze
Kabak Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
Bulamak için;
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı buğday unu
Kızartma için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 50 gram beyaz peynir
- 1 avuç temizlenmiş yıkayıp ince doğranmış dereotu
- 1 adet haşlanmış yumurta
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
Kabak Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakların kabuğunu soyup yıkayıp bir parmak kalınlığında kesin.
- Bulamak için un ve mısır ununu karıştırın.
- Tavaya sıvı yağ koyun, yağ kızınca doğranmış kabakları una bulayın, tavaya atın kabakların iki tarafını da kızartın.
- İç harcı için haşladığınız yumurtayı rendeleyin ,ardından yumurta ve bütün gereçleri bir kapta karıştırın.
- Kızarttığınız kabaktan bir tane alın üzerine iç harcı sürün onun üzerine bir adet kabak koyup sandviç üzere yapın.
- Bütün kabaklara birebir süreçleri yapın akabinde buzdolabına koyun.Afiyet olsun.
Kabak Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






