Kabak Lazanya ( Kabağı Sevdiren Tarif)
Kabak Lazanya ( Kabağı Sevdiren Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
Kıymalı harç için:
- 500 g kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 adet domates rendesi ( domates konserve)
- 1 yemek kaşığı domates salçası ( domates ölçüsüne nazaran azaltılabilir)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 1,5 su bardağı su
Beşamel sos:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2-3 su bardağı süt( denetimli eklenecek)
- Tuz, karabiber, muskat
Üstüne:
- Kaşar rendesi
Kabak Lazanya ( Kabağı Sevdiren Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı tencereye alıyoruz rengi dönünce üstüne soğanları ekliyoruz.
- Kıyma suyunu çekince sırasıyla üstüne domates rendesi ve salçaları ekleyelim.
- En son suyu ekleyip kapağını kapatıp 5 dakika daha pişmesini sağlıyoruz.
- Ayrı bir tencerede tereyağımızı ve unumuzu kavurmaya başlıyoruz, rengi dönünce sütümüzü ekleyip topaklanmaması için çırpma teli ile çırpıyoruz.
- Tuz, karabiber ve muskat ekleyerek kaynamasını bekliyoruz.
- Kabaklarımızı soyuyoruz ve uzunluklarına nazaran iki yahut üçe bölüyoruz.
- Yarım santimlik dilimler kesiyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsisine bir kat döşüyoruz.
- Sırayla evvel kıymalı harcı sonra üstüne beşamel sosu gezdiriyoruz ve bunu kabaklar bitene kadar devam ediyoruz.
- En son katın üstüne beşamel sosunuzu yayıyoruz ve kaşar rendesi dökerek fırına veriyoruz.
- 200°’de fanlı ayarda 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kabak Lazanya ( Kabağı Sevdiren Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















