Kabak Kavurması

Kabak Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orda uzunluk kabak
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Bir çimdik karabiber
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Kabak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları küçük küçük doğrayalım ,uygun bir tencereye sıvı yağ ,kabak ve tuzunu ekleyip ocağa koyalım, kısık ateşte kabaklar yeterlice yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Ayrı bir kapta bir çay bardağı kadar yoğurdu ,2 diş rendelenmiş sarımsağı ve karabiberi karıştıralım.
  3. Soğumuş olan kabağı uygun bı tabağa alalım üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim.
  4. Enson tavada yağı ve pul biberi kızartıp yemeğinizin üstüne gezdirelim. Afiyet olsun 🌸.

Kabak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Limonata
Fırında Yürek
Muhacir Böreği
Unsuz Mercimek Ekmeği İle Doya Doya Zayıflayın
Tırnak Pide
Hdabla | © 2025 |