Limonata

Limonata Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg limon
- 4 su bardağı şeker
- 2 litre su
- 4-5 tane limon tuzu
Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Limonlarımızı yıkayıp yalnızca sarı kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeliyoruz.
- Sonra limonların beyaz kabuklarını soyup, limonlarımızı dilimliyoruz.
- Üzerine 3 bardak şeker döküp 3-4 saat dinlendiriyoruz.
- Sonra derin bir kaba pak bir tülbent yayıp karışımı içine döküyoruz.
- Tülbenti sıkıp ovalayarak limonatamızı çıkarmaya başlıyoruz.
- Bu süreç sırasında tülbentimizi açıp kalan şekerimizi ekliyoruz. Tabiki suyumuzu da azar azar tülbente dökerek sıkmaya devam ediyoruz.
- Şekerimiz eriyip limonlarımızın da yalnızca posası kalıncaya kadar ovalayıp sıkıştırmaya devam ediyoruz.
- Bu biçimde hazırladığımız limonataları soğutup teğe bir ölçüde sulandırarak içiyoruz. Hazırladığımız öz oluyor. Ben kavanozlara koyup buzdolabında bekletiyorum. İçeceğimiz vakit sulandırıyorum.
Deneyeceklere afiyet olsun….
Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










