Kabak Havuç Tarator

Kabak Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane büyük havuç
  • 2 tane kabak
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 kaşık süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Üst sos için;

  • 2/3 tam ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kabak Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel havuç ve kabakları rondo yardımıyla rendeleyelim çok ince olmasın.
  2. Ardından bir tavamızın içersine sarımsağı ve yağı ekleyelim ve kavuralım .
  3. Üstüne evvel havucu döküp 5 dakika kavuralım akabinde kabakları ekleyelim ve 10 dakika daha kısık ateşte kavurmaya devam edelim sonra soğumaya bırakalım.
  4. Derin bir kasenin içersine soğumuş olan kabak ve havucumuzu alalım.
  5. Üstüne yoğurdu ,mayonezi ,tuzu ekleyelim ve güzelce karıştıralım .
  6. Servis tabağına alıp üstüne bir tavada yağı cevizi toz biberi kızartalım ve sosumuzu taratorun üstüne ek edelim afiyet olsun 😋😋😋.

İnstagram sayfamdan takip etmeyi unutmayın gülişin. Mtfg ve nefis yemekleri sayfamdan.

Kabak Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Acuka Sos
Brokoli Salatası
Damla Çikolatalı Cevizli Çatlak Kurabiye
Cheesecake
Sünger Pandispanya
Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet