Kabak Havuç Tarator

Kabak Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane büyük havuç
- 2 tane kabak
- 1 büyük diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 kaşık süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
Üst sos için;
- 2/3 tam ceviz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Kabak Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel havuç ve kabakları rondo yardımıyla rendeleyelim çok ince olmasın.
- Ardından bir tavamızın içersine sarımsağı ve yağı ekleyelim ve kavuralım .
- Üstüne evvel havucu döküp 5 dakika kavuralım akabinde kabakları ekleyelim ve 10 dakika daha kısık ateşte kavurmaya devam edelim sonra soğumaya bırakalım.
- Derin bir kasenin içersine soğumuş olan kabak ve havucumuzu alalım.
- Üstüne yoğurdu ,mayonezi ,tuzu ekleyelim ve güzelce karıştıralım .
- Servis tabağına alıp üstüne bir tavada yağı cevizi toz biberi kızartalım ve sosumuzu taratorun üstüne ek edelim afiyet olsun 😋😋😋.
İnstagram sayfamdan takip etmeyi unutmayın gülişin. Mtfg ve nefis yemekleri sayfamdan.
Kabak Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








