Kabak Havuç Mezesi
Kabak Havuç Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 2 adet kapya biber
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Kabak Havuç Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları ve havucu soyacakla uzunlamasına birazını sıyıralım.
- Geri kalan yerlerini rendeleyelim.
- Kapya biberleride uzunlamasına ince ince doğrayalım.
- Zeytinyağını tavaya alalım.
- Sıyırdığımız kabak havuç ve biberi kavuralım. Farklı bir tabağa alalım.
- Rendelediğimiz havuç ve kabağın suyunu sıkalım zeytinyağı ile kavuralım. Baharatları ek edelim.
- Yoğurt üzerine evvel rendelenmiş kısmı üzerine de uzunlamasına kavurduğumuz kısmı dökelim.
- Kırmızı toz biberi zeytinyağında kavurup üzerine dökelim.
Kabak Havuç Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












