Kabak Havuç Mezesi

Kabak Havuç Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kapya biber
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Kabak Havuç Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları ve havucu soyacakla uzunlamasına birazını sıyıralım.
  2. Geri kalan yerlerini rendeleyelim.
  3. Kapya biberleride uzunlamasına ince ince doğrayalım.
  4. Zeytinyağını tavaya alalım.
  5. Sıyırdığımız kabak havuç ve biberi kavuralım. Farklı bir tabağa alalım.
  6. Rendelediğimiz havuç ve kabağın suyunu sıkalım zeytinyağı ile kavuralım. Baharatları ek edelim.
  7. Yoğurt üzerine evvel rendelenmiş kısmı üzerine de uzunlamasına kavurduğumuz kısmı dökelim.
  8. Kırmızı toz biberi zeytinyağında kavurup üzerine dökelim.

Kabak Havuç Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavala Kurabiyesi
Kış Çorbası
Tüm Detaylarıyla Karamel Şurubu Tarifi
Peynirli Sigara Böreği
Lavaş
Zeytinyağlı Dolma Biber
Hdabla | © 2025 |