Kabak Dolması

Kabak Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak (dışı soyulmuş, 4 cm uzunluğunda kesilmiş, içleri oyulmuş)
  • 250 gram dana yahut kuzu kıyma (biraz yağlı olması tercih edilir)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase su

Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları 4 cm uzunluğunda bölüp içlerini oyun.
  2. Kıymayı, yıkanmış pirinçi, rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu geniş bir kapta karıştırın.
  3. Hazırladığınız iç harcı oyulmuş kabakların içine doldurun.
  4. Bir kase suda salçayı açıp dolmaların üzerine gezdirin.
  5. Düz bir tencereye dizdiğiniz kabakları, kapağı açık halde 15 dakika pişirin. Kabaklar yumuşadığında servise hazırdır.
  6. Pişen kabağı oyduktan sonra içinden çıkan kabakları kabak dolmalarıyla birlikte pişiriyorum, yemekle birlikte tüketiyoruz.
  7. İsraf olmaması açısından buna ehemmiyet veriyorum hem de çok lezzetli oluyor.
  8. İsteğinize nazaran sarımsaklı yahut sarımsaksız yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Püf noktaları.

Küçük kabaklar dolmanın hem daha hoş görünmesini hem de kolay pişmesini sağlar.

Kıymanın çok yağsız olmaması lezzeti artırır.

Kabakların içini fazla oymamaya dikkat edin, çok ince kalırsa dağılabilir.

Dolmaları fazla sıkı doldurmayın, pirinçlerin şişmesi için biraz boşluk bırakın.

Kabağın yararları.

Lif açısından güçlü olduğu için sindirimi kolaylaştırır.

Düşük kalorili bir zerzevat olduğu için diyet dostudur.

İçeriğindeki vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Potasyum bakımından varlıklı olduğu için kalp sıhhatini takviyeler.

Afiyet olsun!.

Kabak Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Kek (Videolu)
Pamuk Gibi Poğaça
Pirinç Pilavı Eşliğinde Tas Kebabı
Pizza Poğaça
Kakaolu Portakallı Kek
Dışı Çıtır,İçi Nemli Hakiki Acıbadem Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |