Pirinç Pilavı Eşliğinde Tas Kebabı

Pirinç Pilavı Eşliğinde Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 650 gram dana kuşbaşı (yağsız)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1,5 su bardağı su (oda sıcaklığında)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Pirinç Pilavı Eşliğinde Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencereye tereyağ konulur. Eridiği vakit etler üzerine konulur ve mühürlenir.
  2. Etler suyunu saldıktan sonra minik doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek karıştırılır, pişmeye bırakılır.
  3. Etlerin lezzeti soğan ile özdeşleştikten sonra salça eklenerek güzelce karıştırılır.
  4. Ardından un eklenir ve karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olarak birkaç dk pişmeye bırakılır.
  5. Üzerine yaz mevsiminde yapılacaksa rendelenmiş domates, kış mevsiminde yapılacaksa mesken üretimi konserve domates ek edilir.
  6. En son baharatlar ve su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
  7. Ocağın en küçük gözünde ve kısık ateşte en az 1 saat pişmeye bırakılır.Afiyet olsun🥰.

Pirinç Pilavı Eşliğinde Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep Tarifi (Crêpes)
Lokum Kıvamlı Tavuk Kapama
Fırında Kıymalı Patates Püresi
Tatar Böreği (El Yapımı Makarna)
Tom Ve Jerrynin Tavuğu
Fırında Kabak Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |