Kabak Çığırtma

Kabak Çığırtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım baş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı vişne ekşisi (nar ekşisi ya da erik ekşisi de olabilir)
  • 1 tutan taze nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 150 ml sıcak su

Kabak Çığırtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları gösterdiğim formda doğruyoruz.
  2. Üzerine çok az yağ ekleyip air fryer’da kızartıyoruz. İsteyenler yağda da kızartabilir.
  3. Tavaya yağımızı soğanımızı ve tuzumuzu alıp soğanlarımızı kavurma sürecine başlıyoruz.
  4. Kırmızı biberlerimizi küp halinde doğrayıp domateslerimizi rendeliyoruz.
  5. Soğanımız hafif kavrulduktan sonra biberlerimizi ekleyip tekrar kavurma sürecine devam ediyoruz.
  6. Biber ve soğan kavurduktan sonra domatesmizi ve sarımsaklarınızı ekliyoruz.
  7. Hafif kavurduktan sonra bir ezici ya da çatalla biraz sebzelerimizi eziyoruz.
  8. Ezme sürecinden sonra suyumuzu ek ekleyip hafif kaynamasını bekliyoruz.
  9. Kaynayan harcımızın üzerine kızarttığımız kabaklarınızı koyuyoruz altını kısıp suyunu çekesiye kadar pişiriyoruz.
  10. Piştikten sonra üzerine nanemizi ek edip kapağın altını kapatıp demlenmesini bekliyoruz. İster sıcak ister soğuk servise ediyoruz.

Kabak Çığırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Sıcak Tabak
Enfes Bir Lezzet Patatesli Patlıcanlı Börek
Kalpli Kurabiye
Fırında Kuzu Kol
Etli Türlü Farifi
Bol Malzemeli Havuç Tarator
Hdabla | © 2025 |