Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 30 adet kabak çiçeği
  • Yarım su bardağı basmati pirinç
  • Yarım su bardağı baldo pirinç
  • Zeytinyağı
  • 1 soğan yemeklik doğranmış
  • 3 yemek kaşığı doğranmış dereotu
  • 5 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zerzevat kurusu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Su

Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle dolmanın içini hazırlayın. Çiçekleri doldururken iç ılık olsun.
  2. Soğanları sıvı yağda kavurun, yıkayıp süzdüğünüz pirinçi ekleyin ve biraz kavurduktan sonra sırayla zerzevat kurusu, dereotu, maydanoz, bahatları ve tuzu ekleyip karıştırın ve üzerine geçerek kadar su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
  3. Kabak çiçeklerinin içindeki tohumu çay kaşığı yardımıyla çıkarın.
  4. Soğuk suda çiçekleri yıkayıp süzün.
  5. İç harçtan kabak çiçeğinin içine çay kaşığı ile doldurun.
  6. Çiçeklerin yapraklarını kapatın.
  7. Tencereye sırayla dizin.
  8. Kasede kaynamış su, tuz, karabiberi karıştırıp dolmaların hizasına gelecek kadar üzerlerine dökün.
  9. Kısık ateşte pişirin.
  10. Dolma içini pişirdiğiniz ve çiçekler ince olduğu için çok çabuk pişecektir.
  11. Üzerlerine limon sıkarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.

Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kısır
Fındıklı Kurabiye
İç Yağı Tarifi (Videolu)
Kore Usulü Salatalık
Çipura
Yoğurtlu Yumurta (Pratik Kahvaltı Tarifi )
Hdabla | © 2025 |