Kabak Çiçeği Cacığı (Yozgat Usulü)
Kabak Çiçeği Cacığı (Yozgat Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yahut yarım kilo kabak çiçeği
- 1 adet soğan
- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı bulgur
- Tuz
Kabak Çiçeği Cacığı (Yozgat Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kabak çiçeğinin kenarındaki diken görünümlü yeşil yerleri temizliyoruz.
- Daha sonra marul doğrar üzere çiçekleri doğruyoruz.
- Güzelce yıkadıktan sonra tencereye alıp üzerine bulguru koyarak uygunca haşlıyoruz.
- Suyunu çekmek üzereyken küçük bir tavada sıvı yağ ve soğanı yakıp salçayı ekliyoruz.
- Biraz da tuz ekliyoruz (onun ayarı size kalmış. ).
- Yaptığımız sosu yemeğin üzerine döküp biraz daha haşlıyoruz.
- Suyunu çeken ve bulgurları pişen cacığı kapatıyoruz.
- Bizim yöremizde yoğurdu biraz su ile karıştırıp ılıyan yemeğin üzerine dökerler dilerseniz o denli dilerseniz de yalnızca yoğurtla servis edebilirsiniz.
- Yoğurdun içine sarımsak koymayı da unutmayın. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Kabak Çiçeği Cacığı (Yozgat Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









