Kabak Çekirdekli Tuzlu Kurabiye

Kabak Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı (oda havasında yumuşamış)
- 1 yumurta (beyazı üzeri için ayırılacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket karbonat
- 3 su bardağı un
- 1,5-2 su bardağı kabak çekirdeği içi
Kabak Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın sarısı ve beyazını ayıralım.
- Tereyağının içine 1 yumurta sarısı ekleyelim.
- Un hariç oburlar gereçleri de ek edip karıştıralım.
- Karışım homojenize olduğunda denetimli olarak unu ek edip yoğuralım.
- Hamura istediğimiz formları vererek evvel yumurta beyazı akabinde da çekirdeklere bulayalım.
- (şekiller 1 cm kalınlığında olsun).
- Yağlı kağıt üzerine yerleştirilen kurabiyeleri 150 derecede 45-50 dakika pişirelim.
- Soğuduktan sonra servise hazır.Afiyet olsun☺️.
Kabak Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





