Jumbo Karides Tava

Jumbo Karides Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram yerli karides
  • 5-6 adet kültür mantarı
  • 5-6 adet kuru domates
  • 1 adet chilli biber
  • 3 diş sarımsak
  • 50 gram tereyağı
  • 3-4 kaşık zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Jumbo Karides Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karidesler dondurulmuş ise ⭐️ evvel suya ıslatıp çözdürün sonra düzgünce süzülmesi için süzgeçte 1 saat bekletin. ⭐️değilse yıkayıp süzgeçte süzdürün. Üzerindeki tüm suyu atmalı. ⭐️kuru domatesleri ılık suya 10 dakika ıslatmak kâfi.
  2. Tereyağı ve zeytinyağını kızgın tavaya atın dilimlenmiş sarımsağı kavurun. Akabinde iri dilimli mantarı ekleyin.
  3. Şimdi sıra karideslerde. Tam süzülmüş karidesler de kavrulunca iri kesilmiş kuru domates ve chili biberini ekleyin. Hepsi bir arada tam kavrulunca altını kapatın tuz karabiber ekleyip sıcak servis edin.

Balık masalarının kralı🫡 afiyet olsun 🍀🍀🍀.

Jumbo Karides Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful
Şeyh Mualla
Meyhane Pilavı
Mayalı Pişi (Mayalı Hamur Kızartması)
Milföy Waffle
Donat
Hdabla | © 2025 |