Jersey Süt İle Kaymak Ve Yoğurt Yapımı

Jersey Süt İle Kaymak Ve Yoğurt Üretimi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 litre jersey süt

Jersey Süt İle Kaymak Ve Yoğurt Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Jersey sütümüzü bir tencereye alarak kaynatalım. Ilıdıktan sonra buzdolabına alarak ağzı açık bir halde bir gece bekletelim.
  2. Bir gece beklettiğimiz sütü çıkaralım ve kaymağını alalım. Kalan sütü tekrar ısıtalım(serçe parmağımız 6 sn yanmadan durana dek).
  3. 2 kaşık yoğurdu ısıttığımız süt ile pürüzsüz olana dek karıştıralım. Sonra yavaşça süte ekleyerek karıştıralım. Ağzı açık bir halde fırına koyalım, 6-7 saat bekletelim. Son olarak buzdolabına alıp en az bir gün bekletelim ve yoğurdumuz hazır.
  4. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.

Jersey Süt İle Kaymak Ve Yoğurt İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltı
Ramazana Özel Gül Tatlım
Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği)
Patlıcan Oturtma (Ocakta)
Tavuklu Sebzeli Çöp Şiş
Fırında Enfes Levrek
Hdabla | © 2025 |