Jersey Süt İle Kaymak Ve Yoğurt Yapımı
Jersey Süt İle Kaymak Ve Yoğurt Üretimi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 litre jersey süt
Jersey Süt İle Kaymak Ve Yoğurt Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Jersey sütümüzü bir tencereye alarak kaynatalım. Ilıdıktan sonra buzdolabına alarak ağzı açık bir halde bir gece bekletelim.
- Bir gece beklettiğimiz sütü çıkaralım ve kaymağını alalım. Kalan sütü tekrar ısıtalım(serçe parmağımız 6 sn yanmadan durana dek).
- 2 kaşık yoğurdu ısıttığımız süt ile pürüzsüz olana dek karıştıralım. Sonra yavaşça süte ekleyerek karıştıralım. Ağzı açık bir halde fırına koyalım, 6-7 saat bekletelim. Son olarak buzdolabına alıp en az bir gün bekletelim ve yoğurdumuz hazır.
- Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.
Jersey Süt İle Kaymak Ve Yoğurt İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






