Jalepone Biber Turşusu

Jalepone Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg jalepone biber
  • 3 diş sarımsak (her kavanoz içine)
  • Yarım yemek kaşığı turşu tuzu(her kavanoz içine)
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker (her kavanoz içine)
  • Çeyrek çay bardağı üzüm sirke (her kavanoz içine)
  • 4 adet limon tuzu kavanoz başı
  • Kavanozların aldığı kadar kaynar su

Jalepone Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Jalapone biberler ince dilim dilim doğranır.
  2. Kavanozlara alt kısmına yarıya gelecek kadar doldurulur.
  3. Her kavanoza 3er diş sarımsak konur ortasına.
  4. Tekrar üstü biber ile tamamlanır.
  5. En üste her kavanoza yarım yemek kaşığı turşu tuzu, yarım tatlı kaşığı toz şeker,4 er adet limon tuzu konur.
  6. Her kavanoza çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi konur.
  7. En son aldığı kadar kaynar su doldurulur.
  8. Kaynatılan kapaklar 2 ileri 1 geri yaparak sıkıca kapatılır.
  9. Kalın bir örtü yada havlu ile aksi formda içine dizilip üstü örtülür.
  10. Tepsi içerisinde aksi halde bir gece bekletilir.
  11. Ertesi gün havludan çıkarılır düz çevrilip yerine konulur.
  12. Yaklaşık 15 20 gün içinde hafif sarardigi vakit olduğu anlaşılır. Net 15 gün beklenmesi lazım.
  13. Açılan kavanoz buzdolapta koruma edilerek tüketilsin afiyet olsun.

Jalepone Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonata
Lotus Pistacio Cheesecake
Keşkül
Çikolatalı Bulut Kek
Kolay Milföy Pizza
Pancake ( Şekersiz,Sütsüz Ve Unsuz )
Hdabla | © 2025 |