Jalepeno Turşusu

Jalepeno Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

1 er litrelik kavanozlar için;

  • 1 kg jalepeno biberi

Her kavanoz için;

  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Kaynar su

Dolgusu için;

  • 100 gram beyaz peynir
  • 200 gram da labne peynir  (sizler dilerseniz farklı peynirler de kullanabilirsiniz)

Jalepeno Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerimizi güzelce yıkayıp içlerini oyduktan sonra kavanoza alalım.
  2. Üzerine sirke, tuz, limon tuzu ve kaynar su ek ettikten sonra kapatıp karanlık bir yerde yaklaşık bir hafta dinlendirelim.
  3. Dinlenen biberlerimizi peynir dolgusuyla doldurduktan sonra tekrar kavanoza alıp üzerini geçecek kadar zeytinyağı ,sıvı yağ ,yarım çay bardağı da turşunun kendi suyundan ek edelim.
  4. Turşumuzu buzdolabında yaklaşık bir hafta dinlendirdikten sonra gönül rahatlığı ile tüketebiliriz.

Jalepeno Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Cevizli Kurabiye
Çörekotlu Minik Kurabiye
Şekilli Kurabiye
Antakya Usulü Mücver (Öcce)
Köfte
Reyhan Şerbeti
Hdabla | © 2025 |