Jalepeno Turşusu
Jalepeno Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1 er litrelik kavanozlar için;
- 1 kg jalepeno biberi
Her kavanoz için;
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı şeker
- Kaynar su
Dolgusu için;
- 100 gram beyaz peynir
- 200 gram da labne peynir (sizler dilerseniz farklı peynirler de kullanabilirsiniz)
Jalepeno Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberlerimizi güzelce yıkayıp içlerini oyduktan sonra kavanoza alalım.
- Üzerine sirke, tuz, limon tuzu ve kaynar su ek ettikten sonra kapatıp karanlık bir yerde yaklaşık bir hafta dinlendirelim.
- Dinlenen biberlerimizi peynir dolgusuyla doldurduktan sonra tekrar kavanoza alıp üzerini geçecek kadar zeytinyağı ,sıvı yağ ,yarım çay bardağı da turşunun kendi suyundan ek edelim.
- Turşumuzu buzdolabında yaklaşık bir hafta dinlendirdikten sonra gönül rahatlığı ile tüketebiliriz.
Jalepeno Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









