Jalebi

Jalebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı su

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 3 damla limon
  • 4 yemek kaşığı gül suyu

Kızartmak için;

  • 200 ml sıvı yağ

Jalebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için olan materyalleri homojen olana kadar karıştırın.
  2. Ardından sıkma torbasına dökün.
  3. Şerbeti için şekeri suyu karıştırıp kaynama noktasına gelince limonu damlat iki dakika daha kaynatıp gül suyunu ek edip altını kapatın soğumaya bırakın.
  4. Kızgın yağda sıkma torbasına koyulan harcı daireler çizerek döküp alt üst kızartın.
  5. Kızarınca şerbetin içine bırakın.

Jalebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tül Perde Tatlısı
Beyaz Lahanalı Pancar Salatası
Vişneli Cheesecake
Islak Kek (Sokolatopita)
Frambuazlı Coco
Tarhanalı Kaşarlı Omlet (8+ Ay)
Hdabla | © 2025 |