Jalapeno Turşusu ️ (Hem Soslu Hem Dilimlenmiş)

Jalapeno Turşusu ️ (Hem Soslu Hem Dilimlenmiş) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kg kırmızı jalapeno biberi
  • 1 baş sarımsak
  • 4-5 adet domates
  • 3 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 çay bardağı kaynamış soğumuş su
  • 5 yemek kaşığı salamura tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Jalapeno Turşusu ️ (Hem Soslu Hem Dilimlenmiş) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben tıpkı anda hem sade hem soslu yaptığım için; 2 kavanoz sade yaptım geri kalanını domatesli yaptım ✨ biberlerimizi düzgünce yıkadım sade olacak olan kavanozların tamamını dolduracak kadar yarım parmak kalınlığında doğradım.
  2. Soymuş olduğum sarımsakları her kavanozun en altına 2-3 diş attım, doğradığım biberlerden ekledim, ortalarda 2-3 diş daha sarımsak attım kavanozu ağzına kadar doldurup 2-3 diş tekrar sarımsak attım.
  3. Şimdi o biber ve sarımsaklı dolu olan kavanozları bir kenara bırakıp, soslu turşumuz için geniş bir kap alıyoruz ve biberlerimizi ince ince doğruyoruz.
  4. Üzerine domateslerimizi rendeliyoruz(domateslerin yeşil/beyaz kısımlarını rendelememeye itina gösterelim).
  5. 5-6 diş sarımsağımızı içerisine rendeliyoruz(turşu kavanozuna öteki sarımsak eklemediğimiz için tüm sarımsaklar rendeleniyor).
  6. İçerisine 1 çay bardağı zeytinyağı, 1su bardağı üzüm sirkesi, 1 çay bardağı kaynamış soğumuş su, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 3 yemek kaşığı salamura tuzu içerine ekleyip 5 dakika boyunca şeker ve tuz eriyene kadar karıştırıyoruz.
  7. Kavanozları doldururken öncelikle tanelerini alarak doldurmanızı tavsiye ederim sonrasında kapta kalan sıvı karışımı kavanozlara bölebiliriz.
  8. Önceden hazırladığımız iki kavanoz doğranmış biberlerimizin üzerine evvel birer yemek kaşığı salamura tuz ekliyoruz, akabinde birer su bardağı üzüm sirkesi ekliyoruz.
  9. Kavanozlar yarısından fazlasına kadar dolmuş oluyor esasen üzerine 1 tatlı kaşığı limon tuzunu kaynamış soğumuş suyumuzda uygunca eritip 2 kavanozumuzun tamamı doldurup tüm kavanozlarımızın kapaklarını sıkıca kapatıyoruz.
  10. Bir gün boyunca gölgede beklettikten sonra buzdolabında aylarca saklayabilirsiniz. Üç gün sonra yemeye hazır oluyor esasen 😋🌶️ şimdiden afiyet olsun.

Jalapeno Turşusu ️ (Hem Soslu Hem Dilimlenmiş) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Krep
Tahinli Ekmek
Kahvaltılık-kısırlık Pratik Sos
Haşhaşlı Çörek
Simit Kurabiye
Kıymalı Patlıcan Oturtması
Hdabla | © 2025 |