İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 4-5 kısım maydanoz
  • 1 su bardağı ekmek içi(bayat)
  • 1 çay k karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz

Sos;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5 su bardağı kaynar su

Üst süsleme ;

  • 1 domates
  • 4 adet patates
  • 2-3 adet biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kaba tüm köfte materyalleri koyulur düzgünce yoğurulur ,parmak biçiminde köfteler yapılır ,dolapta 15 dk bekletilir.
  2. Patatesler elma dilimi formunda kesilir kızgın yağda kızartılır ve peçete üzerine alınır köfteler kızartılır.
  3. Fırın kabına köfte patates sırayla yerleştirilir domates dilimleri ve biber ler dizilir.
  4. Sos için bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ alalım, salçayı 1-2 dk kavurup domates rendesi ek edelim pişirelim, en son baharatları katıp 1-2 dk daha pişirelim ocaktan alalım.
  5. Sosu köftelerin üzerine döküp 180 derece evvelden işitilmiş fırında biberler ve domatesler kızarana kadar 20 dakika kadar pişirelim.

İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Muzlu Muhallebi
Çok Kabaran Cevizli , Tarçınlı Kek
Etli Nohut Yemeği
Kahvaltılık Sos
Mandalinalı Bademli Kurabiye
Kabaklı Yulaf Omlet
Hdabla | © 2025 |