İzmir Köfte
İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte;
- Yarım kg kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yumurta
- 4-5 kısım maydanoz
- 1 su bardağı ekmek içi(bayat)
- 1 çay k karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı tuz
Sos;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 adet orta uzunluk domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1,5 su bardağı kaynar su
Üst süsleme ;
- 1 domates
- 4 adet patates
- 2-3 adet biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaba tüm köfte materyalleri koyulur düzgünce yoğurulur ,parmak biçiminde köfteler yapılır ,dolapta 15 dk bekletilir.
- Patatesler elma dilimi formunda kesilir kızgın yağda kızartılır ve peçete üzerine alınır köfteler kızartılır.
- Fırın kabına köfte patates sırayla yerleştirilir domates dilimleri ve biber ler dizilir.
- Sos için bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ alalım, salçayı 1-2 dk kavurup domates rendesi ek edelim pişirelim, en son baharatları katıp 1-2 dk daha pişirelim ocaktan alalım.
- Sosu köftelerin üzerine döküp 180 derece evvelden işitilmiş fırında biberler ve domatesler kızarana kadar 20 dakika kadar pişirelim.
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















