İzmir Bombası

İzmir Bombası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 – 2 su bardağı kadar un (kontrollü katın)
İçine;
- Sürülebilir çikolata
İzmir Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için materyaller yoğurma kabına alınarak güzelce yoğrulur.
- Unu denetimli ekleyin. Hamur yumuşak bir kıvam alacak.
- Hazırlamış olduğumuz hamuru 18 eşit kesime bölüp beze yapalım.
- Merdane yardım ile açıp içine 1 tatlı kaşığı dolusu sürülebilir çikolata katıp kenarlarını birleştirerek yuvarlayalım.
- Birleştirdiğimiz kısımda fazlalık varsa bıçak yardımı ile keselim.
- Fazla hamurumuzu alalım. Tüm bezeleri tıpkı süreci yaparak tepsimize yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 6 ile 8 dk içerisinde pişecektir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
İzmir Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








