Izgara Tavuk
Izgara Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg tavuk pirzola
Soslamak için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Izgara Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olaraj tavuklarımızı güzelce yıkayalım ve ılık bir suda limon tuzu eritip doldurduğumuz su dolu bir kapta biraz bekletelim yeterlice temizlensin.
- Daha sonra farklı bir kapta sosumuzu hazırlayalım.
- İlk olarak yoğurt ekleyelim ve üzerine sarımsakları ezelim. Baharatları ve yağı, salçayı ekleyip güzelce harmanlayalım.
- Temizlenen tavuklarımızı süzüp yavaş yavaş sos kabına alıp güzelce harmanlayalım. Ve tavuklarımız hazır. En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- ⚠️ sosta ne kadar bekler ise o kadar güzelleşiyor.
- Daha sonra mangal da ızgara teline dizili biçimde önlü artlı güzelce pişirelim.
- Mangal imkanı olmayanlar fırında ızgara ayarında 200 derece de pişirebilirler. Deneyeceklere afiyet olsun. ☘️.
Izgara Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









