Izgara Tadında Soslu Tavuk

Izgara Tadında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-15 adet kanat tavuk ya da baget

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Izgara Tadında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklarımızın tüylerini ocakta yakmakla başlıyoruz, akabinde sos için belirtilen gereçleri karışım kabına alıyoruz,( sos gereçlerini kendinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz) ve yeterlice karıştırıyoruz.
  2. Tavukları sosa yeterlice buluyor ve kabımıza strech sinema geçirip dinlenmeye buzdolabına alıyoruz.
  3. 1 saat dinlenmeleri kâfi akabinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tavuklarımızı alıyoruz.
  4. 180 derece ayarlanmış fırına veriyoruz, 45-50 dk kadar pişiriyoruz.
  5. Tavuklar ızgara rengine geldiğinde alıyor ve servise hazır hale getiriyoruz, ızgara tadında nefis bir lezzet oluyor.

Izgara Tadında Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Basmati Pilavı
Somun Ekmeği
Karışık Helva (İrmik Ve Un İle)
Anne Kurabiyesi
Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık)
Fit Tatlı
Hdabla | © 2025 |