Izgara Tadında Soslu Tavuk
Izgara Tadında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 10-15 adet kanat tavuk ya da baget
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
Izgara Tadında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızın tüylerini ocakta yakmakla başlıyoruz, akabinde sos için belirtilen gereçleri karışım kabına alıyoruz,( sos gereçlerini kendinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz) ve yeterlice karıştırıyoruz.
- Tavukları sosa yeterlice buluyor ve kabımıza strech sinema geçirip dinlenmeye buzdolabına alıyoruz.
- 1 saat dinlenmeleri kâfi akabinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tavuklarımızı alıyoruz.
- 180 derece ayarlanmış fırına veriyoruz, 45-50 dk kadar pişiriyoruz.
- Tavuklar ızgara rengine geldiğinde alıyor ve servise hazır hale getiriyoruz, ızgara tadında nefis bir lezzet oluyor.
Izgara Tadında Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













