Izgara Tadında Nefis Ballı Kanat

Izgara Tadında Nefis Ballı Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 –1.750 gram kanat
- 2 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 -2 tatlı kaşığı kekik
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber az acılı / toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı köri
Izgara Tadında Nefis Ballı Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk kanatları tüyleri ateşe tutularak temizlenir.
- Üzerine çizikler atılır.
- Verilen tüm gereçler ile sos hazırlanır ve tavuklar harmanlanır.
- Üzeri kapatılarak en az 3-4 saat mümkünse bir gece dolapta bekletilir.
- Ne kadar uzun mühlet beklerse o kadar hoş olacaktır.
- Fırın alt üst ayar 200 – 210 derece ısıtılır.
- Tavuk kanatları ızgara teline dizilir.
- Yaklaşık 25-30 dk kızartılır.
- Çıkarılır ve kanatlar alt üst edilir. Tekrar 25-30 derecede kızarana kadar denetimli bir biçimde pişirilir. Not : her fırının pişirme derece ve mühleti farklıdır. Derece ve mühletleri ona nazaran değerlidirin. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet şifa olsun ❣️.
Izgara Tadında Nefis Ballı Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












