Izgara Tadında Nefis Ballı Kanat

Izgara Tadında Nefis Ballı Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 –1.750 gram kanat
  • 2 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 -2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber az acılı / toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı köri

Izgara Tadında Nefis Ballı Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk kanatları tüyleri ateşe tutularak temizlenir.
  2. Üzerine çizikler atılır.
  3. Verilen tüm gereçler ile sos hazırlanır ve tavuklar harmanlanır.
  4. Üzeri kapatılarak en az 3-4 saat mümkünse bir gece dolapta bekletilir.
  5. Ne kadar uzun mühlet beklerse o kadar hoş olacaktır.
  6. Fırın alt üst ayar 200 – 210 derece ısıtılır.
  7. Tavuk kanatları ızgara teline dizilir.
  8. Yaklaşık 25-30 dk kızartılır.
  9. Çıkarılır ve kanatlar alt üst edilir. Tekrar 25-30 derecede kızarana kadar denetimli bir biçimde pişirilir. Not : her fırının pişirme derece ve mühleti farklıdır. Derece ve mühletleri ona nazaran değerlidirin. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet şifa olsun ❣️.

Izgara Tadında Nefis Ballı Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Renkli Tatlı
Islak Kek
Elmalı Pankek (Yumurtasız)
Fit Atıştırmalık Tatlı Krizlerine Son
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi (Videolu)
Sini Kebabı
Hdabla | © 2025 |