İyotsuz Sütsüz Elmalı Cevizli Kek

İyotsuz Sütsüz Elmalı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta akı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı cappy %100 elma suyu (iyot ve tuz yok içeriğinde)
  • 1 paket dr.otken vanilya (iyot ve tuz yok içeriğinde)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • 2 büyük sarı elma (kabuğu derin soyulup küp küp doğranacak)
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi

İyotsuz Sütsüz Elmalı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 4 yumurtanın akı ve 1,5 su bardağı şekerimizi güzelce çırpıyoruz.
  2. Ardından evvel sıvı materyallerimiz olan sıvı yağ ve elma suyunu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Karbonat, vanilya ve unu da ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpalım.
  4. Son olarak küp küp doğradığımız elmaları ve ufalanmış ceviz içimizide ekliyoruz.
  5. Kaşık yahut spatula yardımıyla karıştırıp yağlanmış kalıp yahut borcama döküyoruz.
  6. 180°c de evvelden ısıtılmış fırında birinci 25 dk kapağını açmadan 30-40 dk pişiriyoruz.
  7. Veeee çok sıkıntı ve çok kısıtlı diyetimizde yüzümüz gülüyor;).Afiyet olsun.

İyotsuz Sütsüz Elmalı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paşa Böreği
Paris Prensesi
Fırında Mantar
Alman Keki
Milföy Tost
Lavaşburger
Hdabla | © 2025 |