İyotsuz Sütsüz Elmalı Cevizli Kek
İyotsuz Sütsüz Elmalı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta akı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı cappy %100 elma suyu (iyot ve tuz yok içeriğinde)
- 1 paket dr.otken vanilya (iyot ve tuz yok içeriğinde)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
- 2 büyük sarı elma (kabuğu derin soyulup küp küp doğranacak)
- 1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi
İyotsuz Sütsüz Elmalı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 4 yumurtanın akı ve 1,5 su bardağı şekerimizi güzelce çırpıyoruz.
- Ardından evvel sıvı materyallerimiz olan sıvı yağ ve elma suyunu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Karbonat, vanilya ve unu da ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpalım.
- Son olarak küp küp doğradığımız elmaları ve ufalanmış ceviz içimizide ekliyoruz.
- Kaşık yahut spatula yardımıyla karıştırıp yağlanmış kalıp yahut borcama döküyoruz.
- 180°c de evvelden ısıtılmış fırında birinci 25 dk kapağını açmadan 30-40 dk pişiriyoruz.
- Veeee çok sıkıntı ve çok kısıtlı diyetimizde yüzümüz gülüyor;).Afiyet olsun.
İyotsuz Sütsüz Elmalı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











