İtalyan Usulü Kremalı Kabaklı Makarna
İtalyan Metodu Kremalı Kabaklı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram bir paket fettuccine makarna
- 200 ml krema
- 2 adet iri rendelenmiş kabak
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 /2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay fesleğen
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
İtalyan Metodu Kremalı Kabaklı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabakları yıkayalım, kabuklu bir formda rendenin iri kısmıyla rendeleyelim.
- Sarımsakları ince ince doğrayalım ,derin bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alalım .
- Üzerine rendelenmiş kabağı ve sarımsağı alıp sotelemeye başlayalım.
- Bu ortada öbür tarafta makarnayı haşlayalım.
- Kabak pembeleştikten sonra üzerine krema,tuz ve baharatları ekleyelim.
- Haşlanan makarnayı delikli kevgir yardımıyla kremalı karışımın üzerine alalım hafif sulu koyabilirsiniz rende kaşarı da ekleyip 1 dk karıştırdıktan sonra makarnamız hazır.
- 10 dk sonra isteğe nazaran dereotu serperek servis yapalım afiyet olsun 🙋♀️😋😋😋.
İtalyan Tarzı Kremalı Kabaklı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












