İtalyan Bademli Ricotta Kurabiyeleri

İtalyan Bademli Ricotta Kurabiyeleri Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram ricotta peyniri (tam yağlı)
  • 100 gram toz şeker
  • 50 gram tereyağı (yumuşamış)
  • 1 büyük yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tatlı kaşığı badem özütü
  • 2.5 çay bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı badem (kare/file) dilek edilirse

Üzerine:

  • Pudra şekeri
  • File badem (arzu edilirse)

İtalyan Bademli Ricotta Kurabiyeleri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırın 175 °c’ye ısıtılır, fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir.
  2. Ricotta, şeker ve tereyağı krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  3. Yumurta, vanilya ve badem özütü eklenir.
  4. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuz karıştırılır, sıvı karışıma eklenir. İsteğe bağlı bademde eklenir.
  5. Hamurdan yemek kaşığıyla kesimler alınıp tepsiye, ortalarında 5 cm boşluk kalacak formda dizilir. Yaklaşık 15-16 adet kurabiye olur.
  6. 15–18 dakika pişirilir, kenarları hafif altın rengi olmalıdır.
  7. Tepside 5 dakika dinlendirilir ve sonra tel üstüne alınır. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet olsun.

İtalyan Bademli Ricotta Kurabiyeleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye Tarifi
Yumurta Kapama
Ispanaklı Börek
Churchill İçeceği
Limonlu Haşhaşlı Kek
Latte Pasta
Hdabla | © 2025 |