İtalyan Bademli Ricotta Kurabiyeleri
İtalyan Bademli Ricotta Kurabiyeleri Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram ricotta peyniri (tam yağlı)
- 100 gram toz şeker
- 50 gram tereyağı (yumuşamış)
- 1 büyük yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 tatlı kaşığı badem özütü
- 2.5 çay bardağı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı badem (kare/file) dilek edilirse
Üzerine:
- Pudra şekeri
- File badem (arzu edilirse)
İtalyan Bademli Ricotta Kurabiyeleri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırın 175 °c’ye ısıtılır, fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir.
- Ricotta, şeker ve tereyağı krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Yumurta, vanilya ve badem özütü eklenir.
- Un, kabartma tozu, karbonat ve tuz karıştırılır, sıvı karışıma eklenir. İsteğe bağlı bademde eklenir.
- Hamurdan yemek kaşığıyla kesimler alınıp tepsiye, ortalarında 5 cm boşluk kalacak formda dizilir. Yaklaşık 15-16 adet kurabiye olur.
- 15–18 dakika pişirilir, kenarları hafif altın rengi olmalıdır.
- Tepside 5 dakika dinlendirilir ve sonra tel üstüne alınır. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun.
İtalyan Bademli Ricotta Kurabiyeleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















