İstiridye Mantarı Sote

İstiridye Mantarı Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram istiridye mantarı (jülyen doğranmış)
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 7-8 kısım dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kajun
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
İstiridye Mantarı Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Renkleri döndüğünde sarımsakları da rendeleyerek ilave edelim ve kavuralım, akabinde doğradığımız mantarları da ekleyelim.
- Mantarı suyunu salana kadar kavuralım ve baharatlarımızı ek edelim.
- Kısık ateşte 5-6 dakika kadar suyunu yine çektirelim. Bu kademede hafif hafif kızarmaya başlayacaklar.
- İşlemi tamamladıktan sonra ince ince kıydığımız dereotunu da ek edelim. Mantarımız hazır.
- Ben taratorla servis etmeyi tercih ettim, sizlere de öneririm.Deneyeceklere afiyet olsun.
İstiridye Mantarı Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
