Isparta Yöresinden Kabune

Isparta Yöresinden Kabune Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı didiklenmiş et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Isparta Yöresinden Kabune Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanı yarım ay formunda doğrayın.
  2. Üzerine karabiberi koyup, elimizle biraz yoğuralım.
  3. Tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım. Üzerine soğanı koyalım.
  4. Soğanlar biraz pembeleşince üzerine haşlanmış nohutu koyalım.
  5. Önceden haşlanmış dideklinmiş eti her yere yayalım.
  6. Pirinçi yıkayıp süzdükten sonra etin üzerine yayalım.
  7. Üzerine tuzu ek edin kaynamış suyuda ekleyelim.
  8. Kısık ateşte pişirelim.Afiyet olsun.

Isparta Yöresinden Kabune Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Bir Daha Başka Makarna Yiyemeyeceksin!
Sade Kek
Fırında Tatlı Patates Ve Kereviz
Kışlık Mısır Haşlama
Maraş Usulü Tavaaşı
Hdabla | © 2025 |