Isparta Yöresinden Kabune
Isparta Yöresinden Kabune Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı didiklenmiş et
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Isparta Yöresinden Kabune Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanı yarım ay formunda doğrayın.
- Üzerine karabiberi koyup, elimizle biraz yoğuralım.
- Tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım. Üzerine soğanı koyalım.
- Soğanlar biraz pembeleşince üzerine haşlanmış nohutu koyalım.
- Önceden haşlanmış dideklinmiş eti her yere yayalım.
- Pirinçi yıkayıp süzdükten sonra etin üzerine yayalım.
- Üzerine tuzu ek edin kaynamış suyuda ekleyelim.
- Kısık ateşte pişirelim.Afiyet olsun.
Isparta Yöresinden Kabune Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













