Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği

Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kuru soğan
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Açmak için;

  • Nişasta

Böreklerin üzerine sürmek için;

  • Zeytinyağ

Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur yoğurma kabına su, süt, sirke, zeytinyağını ve tuzu alalım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  2. Hamurdan 12 eşit beze yapalım ve 15 dakika dinlendirelim.
  3. Bu ortada iç harcı hazırlayalım. Ispanakları ince ince doğrayalım. Soğanı piyazlık dilimleyelim. Peynir, tuz, kırmızı pul biber ekleyip hepsini karıştıralım.
  4. İlk bezeyi tezgaha alalım ve üzerine nişasta serpip tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. İç harçtan koyup, açtığımız hamuru rulo yapalım. Yaptığımız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül formu verelim.
  5. Böreklerin üzerine zeytinyağ sürelim. 180 derecede pişirelim.

Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Patates Kavurması
Waffle (Pankek Hamuruyla)
İrmik Helvası
Terbiyeli Havuçlu Patates Çorbası (Videolu)
Ramazan Kahkesi
Bardakta İrmik Tatlısı Tarifi (Çikolata Soslu)
Hdabla | © 2025 |