Ispanaklı Unlu Çıtır Börek

Ispanaklı Unlu Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 tane yufka
İç materyali için;
- 1 kilo ıspanak
- 2 tane orta uzunluk kuru soğan
- 1 tatlı kasığı pul biber ve gereğince tuz
Sos materyalleri;
- 3 kaşık un
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 şişe soda
Ispanaklı Unlu Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle börek üretimine başlamadan ıspanaklarımızı en az bir saat öncesinden yıkayıp süzülmesi için bir kenara alalım.
- Daha sonrada sos materyallerini bir kaseye alıp güzelce çırpalım.
- Yeterince süzülen ıspanaklarımızı genişçe bir leğene alıp içerisine soğanları çok minik olacak halde doğrayalım bu etapta tuzunu ve kırmızı biberinide attıktan sonra ıspanak yumuşayıncaya kadar elimizle uygunca karıştıralım.
- Gelelim börek imaline yufkamızı tezgahımıza serip üzerine kaşık yardımıyla sosumuzdan gezdirelim.
- Daha sonrada fırça yardımı ile her tarafına eşit gelecek halde yayalım tekrar yufkamızı yarım ay biçiminde ikiye katlayıp birebir biçimde tekrar sos sürelim.
- Hazırlamış olduğumuz içten yufkamızın uç kısmına gerçek ince bir şerit biçiminde yayalım (ben bu kademelerin fotoğraflarını çekmeyi unutmuşum) daha sonrada fotoğrafta görüldüğü üzere rulo biçiminde saralım.
- İstediğimiz ölçülerde bir bıçak yardımıyla keselim daha sonrada yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim bu sürece yufkalarımız bitinceye kadar birebir halde devam edelim.
- Yapım basamağı bittikten sonrada birebir sostan böreklerimizin üzerine sürüp, 175 derecede fırında pişirelim.
- Yeterince pişen böreklerimizi daha sonrada servise sunalım, ayrıyeten sizlere ben bu böreği sıcakken yemenizi tavsiye ederim, afiyet olsun. 😊
Not:İsterseniz bu böreği birebir biçimde pırasalıda yapabilirsiniz ve tekrar çabucak pişirmek istemezseniz dondurucuya atıp ne vakit pişireceksiniz en az 20 dakika evvelce çıkartıp o denli pişirebilirsiniz.
Ispanaklı Unlu Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








