Ispanaklı Omlet

Ispanaklı Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 küçük kase rendelenmiş tulum peyniri
- 3 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz karabiber toz tatlı biber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı un
Ispanaklı Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları yıkayalım, küçük doğrayalım.
- Soğanı küçük doğrayalım yağı tavaya koyalım,soğanı koyalım bir dk kavuralım.
- Üzerine ıspanaklari ek edelim.
- Tuz, baharat serpelim, karıştıralım.
- Ispanaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Sonra peyniri ekleyip karıştıralım.
- Derin bir kaseye kırdığımuz yumurtalarla unu güzelce çırpalım, sonra bu yumurtayı ıspanaklara gezdirerek dökelim kaşığın zıddı ile tavaya nazaran düzeltelim.
- Kısık ateşte 6-7 dk pişirelim.
- Bir kapak yardımı ile çok dikkatli biçimde alt üst edelim.
- Diğer tarafını kısık ateşte 6-7 pişirelim. Servis tabağına alalım, afiyet olsun.
Ispanaklı Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





