Ispanaklı Mini Gül Börek İkramlık

Ispanaklı Küçük Gül Börek İkramlık Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 500 gram taze yahut fresh ıspanak
- 100 gram beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 küçük yahut yarım adet kuru soğan (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- İhtiyaç olursa yarım çay bardağı sıcak su
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
Börek için;
- 3 adet yufka
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam ve çörek otu
Ispanaklı Küçük Gül Börek İkramlık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlı yapılacaksa evvel soğanları yemeklik küçük küçük doğrayalım. Ocağı açıp sıvı yağını koyalım orta ateşte soğanları pembeleşinceye kadar pişirelim (ben soğan kullanmadım)
- Sonra ıspanağı pişen soğanların üzerine katalım, salçasında ekledikten sonra ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Çok kurursa çok az sıcak su koyabiliriz. Pişmeye yakın baharatlarını da kattıktan sonra ocağın altını kapatalım.
- Ocağın altını kapattıktan sonra peynirini parçalayarak pişen ıspanağın içine karıştıralım. Böylelikle iç harcı hazırlanmış olur.
- 3 adet yufkayı 8 eşit modüle bölelim.
- Yufkanın içine sürmek için; 1 çay bardağı süt, 1 yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağı karıştıralım.
- Bölünmüş yufkanın içine evvel hazırladığımız sostan sürelim. Sonra 1 yemek kaşığı iç harçtan koyarak, rulo haline getirerek gül formunu verelim.
- Rulo haline getirip gül halini verdiğimiz börekleri yağladığımız tepsiye dizelim. Böreklerin üzerine sostan sürelim ve ayrıyeten 2 yumurtanın sarısını da üstüne fırça yardımıyla sürelim. Susamını ve çörek otunu üzerine serpelim.
- Önceden 180 dereceye ayarladığımız fırına tepsiye dizilen börekleri koyalım. 25-30 dakika pişmesini bekleyelim, üzerinin kızarmasını da denetim ederek pişince fırından çıkaralım. Biraz dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Ispanaklı Küçük Gül Börek İkramlık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










